Blog

december 7, 2015

Loonschade verhaalbaar!

U werknemer raakt arbeidsongeschikt en op grond van de wet bent u verplicht zijn loon door te betalen.

Wist u dat u als werkgever regresrecht heeft als de arbeidsongeschiktheid voortvloeit uit een gebeurtenis waar een derden aansprakelijk voor is?

Regres nemen houdt niets meer in dan dat u de schade verhaalt op een derde partij.

voorbeeld

Een vrouw raakte betrokken bij een verkeersongeval en was hierdoor tijdelijk arbeidsongeschikt. Haar werkgever betaalde loon door tijdens ziekte. Allianz had als WA verzekeraar van de persoon die de vrouw had aangereden, aansprakelijkheid erkend. Werkgever claimde bij Allianz de loonschade en de kosten van het advocatenkantoor dat zij had ingeschakeld.

Wat is verhaalbaar?
verzuim werknemer

Netto loon, het door u uitgekeerde netto loon komt in aanmerking voor verhaal. Bovenop de kosten voor Netto loon kunt u de gemaakte re-integratiekosten verhalen op de veroorzaker.

Het is wel van belang dat een derde aansprakelijk kan worden gesteld voor het ontstaan van het letsel. Daarnaast moet er een causaal verband bestaan tussen het opgelopen letsel en het handelen van de derde partij. Mocht het letsel door een collega werknemer zijn veroorzaakt is verhalen niet mogelijk. Er zijn dus wel een aantal kanttekeningen maar er zijn wel degelijk mogelijkheden.

 

Met vriendelijke groet,

RP Insurance

 

Nieuws , ,
Over admin

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *