Blog

april 1, 2016

De verzekeringswereld gaat eindelijk digitaal

SmartphoneHet contact tussen verzekeraar en tussenpersoon was al enigszins digitaal maar de communicatie met de uiteindelijke klant was dat niet. Daar heeft Verbond van Verzekeraars in combinatie met de verzekeraars eindelijk een stap in gemaakt.

Als u een keer een aanrijding heeft meegemaakt, herinnert u allemaal het gezoek naar het schadeformulier, het formulier dat door vocht niet heel leesbaar meer is, het zoeken naar een pen, de doordrukpagina die altijd stukken slechter te lezen is. Vreselijk achterhaalt allemaal. We kunnen tegenwoordig toch alles met onze telefoon?

Handige App

Het heeft even geduurd maar de verzekeraars hebben de handen in één geslagen samen met het verbond van verzekeraars en komt met een mobiel schademeld App. Daarnaast heeft veilig verkeer Nederland ook een bijdrage gedaan maar meer om de data te ontvangen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Het werkt heel simpel en vervangt het oude Europees Schadeformulier.

U volgt de stappen op de app en als uw voertuig een kenteken heeft, wordt de schademelding direct doorgegeven aan uw verzekeraar. GPS stelt de locatie vast (mocht u in een vreemde plaats zijn) en door middel van foto’s kunt u de schade en de situatie uitstekend in beeld brengen. De app stuurt de eventuele tegenpartij een sms met een code. Als de tegenpartij deze invoert, is de melding akkoord gegeven door beide partijen.

Een goede eerste stap naar gemak en service voor de consument.

mobiel-schade-melden-logo www.mobielschademelden.nl

 

 

Nieuws , ,
Over admin

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *